Historie

                                                     

 


O nás

     Chovatelská stanice Kokrus je malá rodinná chovatelská stanice anglických kokršpanělů, která byla registrována v roce 2004. Bydlím v rodinném domě s velkou zahradou, obklopeni přírodou v Rychvaldě, nedaleko krajského města Ostrava.

   
V současné době vlastním 2 dospělé chovné feny, 1 psa a 3 feny na penzi. Všichni psi bydlí s námi v domě a mají možnost neomezeného pohybu po celé zahradě. Vzhledem k tomu, že jsem členkou místního mysliveckého sdružení, mám možnost brát sebou psy i do blízkého lesa a poskytnout jim tak pracovní výcvik a spoustu loveckých zážitků. Všichni mí psi mají alespoň základní lovecké zkoušky - zkoušky vloh. Po dlouhých letech jsem se opět vrátila k agility.

    Se svými psy jsem se pravidelně zúčastňovala výstav nejen v České Republice, ale i na Slovensku, v Polsku, Rakousku, Maďarsku, Německu, Švýcarsku,  Slovinsku, Chorvatsku, Bosně a Hercegovině, Černé Hoře, Lucembursku a plánuji výjezd i do dalších evropských zemí. Moji psi jsou výstavně velmi úspěšní, získali již mnoho šampionátů různých zemí a také tituly Interšampion. Tato krásná ocenění mne těší o to víc, že si psy na výstavy upravuji sama.
    Štěňata u nás vyrůstají v domě, v těsném kontaktu celé rodiny, obklopení láskou, je jim věnována maximální péče a kvalitní výživa pro jejich správný tělesný i duševní vývoj. Snažím se štěňátkům majít nový domov, kde jim poskytnou  kvalitní péči po všech stránkách, dostatek pohybu a také správnou péči o jejich nádhernou srst.



    Mým cílem je, aby se u nás rodila zdravá štěňata s milými vyrovnanými povahami, ze kterých vyrostou nádherní lovečtí psi, kteří se budou co nejvíc podobat anglickým kokrům, které jsem viděla v jejich zemi původu - v Anglii.
    Děkuji všem, co mi pomáhali a pomáhají tohoto cíle dosáhnou, především je to můj manžel a celá má rodina, dále děkuji Lucce Adamusové a Ladislavu Olšarovi (Z Radvanského vrchu), od kterých jsem měla svého prvního báječného kokra a kteří mne vzali na první výstavu, Radce Popkové (Brakemon) za Kiss a rady, které jsem od ní dostala a Petrovi Studeníkovi (Black Petrs), který je mým velkým vzorem v chovu kokrů za odpovědi na spoustu mých otázek, za kurs úpravy kokrů, za jeho rady a pomoc, které jsem potřebovala a jistě ještě budu potřebovat. Díky všem.

Historie

   Můj první anglický kokršpaněl se k nám dostal náhodou v létě roku 1998. Byl to zlatý pes Daunos Z Radvanského vrchu a já jsem se díky jeho fantastické povaze a krásnému exteriéru do anglických kokrů zamilovala. Jakmile jsem se odstěhovala z města do rodinného domu, pořídila jsem si černou fenku Kiss The Rain z jedné z výborných chovatelských stanic v ČR - Brakemon Radky Popkové. Z Kiss vyrostla opravdu nádherná fena, která získala mnoho výstavních ocenění a nakonec i titul nejvyšší - Interchampion.
    Po Kiss jsem si chtěla nechat štěně, nejlépe zlatou fenku a proto jsem velmi důkladně vybírala otce štěňat. Stal se jím Charbonnel Desert Gold manželů Raquin. Myslím, že volba byla šťastná. Narodilo se 7 krásných zdravých štěňat a mezi nimi má vysněná jediná zlatá fenka - Anuschka Princess. Moje zlatá princezna vyrostla v nádhernou fenu s velmi milou nekonfliktní povahou a já budu šťastná, když se stane matkou mého dalšího anglického kokra. Kromě Anuschky jsem si z tohoto vrhu nechala i zlatého psa Amuleta, který mne od narození okouzloval svým šarmem a já se s ním nedokázala rozloučit.


   Anuschka, Amulet a jejich černý bratr Anthracite Lover Boy se pravidelně zúčastňují výstav u nás i v zahraničí a dosahují velmi pěkných výsledků a já doufám, že i potomci Anuschky půjdou ve šlépějích své matky a babičky, budou nejen krásní, ale i zdraví a budou mít tu správnou milou kokří povahu a lovecký apetit.


    Za otce Anuščiných štěňat jsem si vyhlédla při návštěvách výstav v Anglii v roce 2008 černého psa Chavez Royal Liaison. Na první pohled mne naprosto uchvátil, vyhrál svou třídu a pak dokonce vyhrál titul nejlepšího psa - DCC (tento titul na výstavě Cruft´s získal dokonce ještě po následující dva roky 2009 a 2010 !!!) Při návštěvě chovatelské stanice Chavez majitelky Jean Gilmour jsem se nakonec rozhodla krýt naši zlatou princeznu jeho neméně krásným a povahově skvělým otcem Chavez Royal Purser a já věřím, že tato volby byla šťasná... Narodily se 4 krásné fenky z nichž 2 zůstaly "doma". Snažila jsem se dále zkvalitňovat svůj chov a další fenečku po anglickém Chavez Royal Purser jsem nakryla překrásným zlatým psem Sharemead The Sultan. Z tohoto zahraničního krytí se narodilo 5 nádherných fenek, 4 černé a 1 zlatá - Elisha Princess Kokrus, která rozšířila moji smečku.

^ Nahoru

Pihlsit pro sprvu
TOPlist

Web kokrus.cz b na systmu iKennel. (c) Shiny Software 2010
Mte npady, tipy, nvrhy na vylepen? Napite nm! vyvoj@ikennel.eu